Okulumuz Hakkında

Yiğitler Ortaokulu
YİĞİTLER MAH. YİĞİTLER1 KÜME EVLERİ NO 8 İÇ KAPI NO 2 TEKMAN / ERZURUM
05324382041
0
https://yigitlerortaokulutekman.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

İSTİYORUZ Kİ; OKUL YÖNETİMİ ,ÖĞRETMENLERİ, ÖĞRENCİLERİ , VELİLERİ VE ÇEVRESİYLE BÜTÜNLEŞİP İDEAL KURUM KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURARAK , EĞİTİM- ÖĞRETİM VE DİĞER ALANLARDA İYİ ÖRNEKLER SERGİLEYEREK ÜLKEMİZDE ADINDAN SÖZ ETTİREN BİR KURUM OLALIM.

MİSYON

BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZE; KENDİNE GÜVENEN , KENDİSİYLE VE TOPLUMLA BARIŞIK, DÜŞÜNEN ,SORGULAYAN, ARAŞTIRAN, ÜRETEN, FARKLIKLARI ZENGİNLİK OLARAK GÖREN, HOŞGÖRÜLÜ, MİLLİ , MANEVİ VE AHLAKİ DEĞERLERİ GELİŞMİŞ, SORUMLULUK BİLİNCİNE SAHİP, TÜRK MİLLİ EĞİTİM KANUNUNDA BELİRTİLEN AMAÇLARA ULAŞMIŞ VE ÇAĞIN GELİŞEN İHTİYAÇLARINA CEVAP VEREBİLECEK BECERİLER KAZANDIRMAK İÇİN VARIZ. ÖZ DEĞERLERİMİZ SEVGİ , SAYGI , HOŞGÖRÜ GÜVEN VE İSTİKRAR TARAFSIZLIK, DÜRÜSTLÜK BAŞARI VE ÜRETKENLİK ÇAĞDAŞLIK , BİLİMSELLİK ÖNERİLERE VE İLETİŞİME AÇIK OLMAK SORUMLULUK TEMİZLİK VE DÜZEN KATILIMCI VE PAYLAŞIMCI

BAŞARILAR

0
Öğretmen :5
Öğrenci :57
Derslik :4
Kütüphane Kitap Sayısı :654
Öğretim Şekli :Tam gün

Öğretim Şekli

Tam gün

Ders Başlama ve Bitiş

08.20-14.40

YABANCIDIL

İngilizce

Isınma Şekli

Kalorifer

Servis Bilgisi

Bağlantı

Uydu İnternet (VSAT)

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Köyümüz Tekman ilçesine bağlı olup 56km uzaklıktadır. Bu yolun 30km´si stabilize 26kmsi asfalttır. Yaklaşık 2-3saat sürmektedir. Erzurum-Bingöl yolu üzerinden yol açık olunca Erzurum´a gidilir. Bu yolun 25kmsi stabilize 85kmsi asfalttır. 2-3 saat sürmektedir. Köyümüz Erzurum Tekman-Çat ve Bingöl´ün Karlıova ilçeleri üçgeninde kalmaktadır. 3 ilçeye de uzaklıkları 56kmdir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Köyümüzün adı Yiğitler´dir. Ancak Kürtçe adı Meman´dır. 2100 m rakımında bir dağ köyüdür. 56 hane ve 600 nüfusu vardır. Okulumuz genel öğrenci sayısı 84´dir. Halk öğretmenlere karşı içten ve sıcakkanlıdır. Kışlar Kasım ayının sonunda başlar Mayıs ayına kadar devam eder. En soğuk ay Şubattır. -30a kadar hava sıcaklıkları düşmektedir. Bahar çok güzeldir. Yöreye has mantarın tadına bakmak gerekir. Köyün sıcak su kaynakları Çermik vardır. Sazan balığı avı yapılır.

Sportif Etkinlikler

Bilimsel Etkinlikler

Proje Çalışmaları